Sunday, August 21, 2011

mengantuk dan stress :)


salam 
sekarang ni dah akhir bulan 8 kan...xsampai senulan lagi nak final exam...
huh!! gila lah...study ntah kemana ...
hmmm...
kat sini ada langkah2 nak hilangkan mengantuk dan stress time blajar


LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9


Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…

kalau stress or mengantuk lagi, leen sarankan korang tidur je lah...ngee~~
credit to: 

3 comments:

shiema sufian said...

haha. kelakar :)

fazleen rongak said...

hehe..leen ambik dalam blog abg leen jew ni...bosan2 :)

eiyzniey said...

cun3..comel nyoooo.haha