Monday, November 28, 2011

malaysia bahrain

salam kawan2 :) tengok nola tak tadi...

aku tak tengok dari awal bola ni sebab p kuar makan kat luar...tapi abg bgtau yang msa tu score 1-0... congrate ye malaysia... pastu bila smpai rumah..malaysia score satu lagi...congrate again malaysia... 2-0 ... on that time, aku confident gila malysia bley mng...

then satu persatu bahrain score...ok fine, 2-3 at last... :'( kecewa tahap gaban! nangis guling2

all the best malaysia next time, jangan cepat berpuas hati... :)

Sunday, November 27, 2011

sweet stuff boyfriend should do

semua orang ada cita rasa tersendiri kan...for some people that things are too sweet but for others its not...
for example..my friend NURA ADILA... dia suka kalau boyfie dy marah2 dy...

contoh : "aku suka kalau aku kecek ngan laki lain pastu gewe aku pom marah"

haha...kalau aku lah..."grrr" !!!!! oke, proceed to "sweet stuff boyfriend should do" ni bagi aku lah..org laen aku xtau...


  1. every time u wake up in the morning... u smile because of him... bangun2 tidur , check fon then ada msg...one of that from your boy " good morning sayang " 
  2. make funny face just to make you laugh bila kuar sama2...and on that time u xde mood...he is trying his best to make u smile... for him " your smile is everything "
  3. "diet" is nothing... " awak makan ke awak x makan ke, awak saya punye! " he love what you are...
  4. treat your brother and sister like his own... dia anggap korang punye family macam dy punye family...xde nye nak hipokrik and control baik...gaduh ngan sibling korang macam korang gaduh ngn dyorang...
  5. listen to your problem without saying anything..just listen and after u finish..he hug u and say " you are not alone " sanggup buat apa saje bila kite down! sgt sweet
  6. say sweet thing and really mean it... contohnye " u're mine " beribu kali berguling aku bila si dia cakap camtu...
  7. TEDDY no matter how small it was...as long as it from you...it will be my fav teddy.... aku sgt gila kan teddy, so aku rasa sweet bila si dia bagi aku teddy... 
  8. SUPRISE it make me fell special... 
  9. he put his sweater to ur body... snggp sejuk semata2 xnak kamu sejuk... <3 
  10. pretend to be COOL when u say that u have someone else in your heart... HAHA...nak gelak smbl lompat2 guling2 ase bila nak berlagak cool tp x jadi.... 


romantic is nothing...seriously! but caring is something.... trust is everything

With kak dayana


Assalamualaikum kawan :P sihat? Lau sakit, p makan ubat k…jaga diri leklok…

Ehemehem, cuti awal muharam tahun ni aku stay kat umah cu da ngan ayah su, mak saudara kak dayana kat ampang … first2 tu xnak ikot…then lepas fikir2 balik, xkan aku nak duk sorang2 jew weekend ni kat puncak tu…errr, scary kowt!

On the way nak p umah dyorg ni, kami singgah KLCC coz nak tgk movie AKU BUKAN TOMBOI..bagi aku cite ni boley tahan ar, sebab sam belakon…kikiki…*gedik datang sudah!

Hari ni pulak cu da n family p shoping kat KLCC…*klcc lagi -.-“ hahahha…. Aku pun ikowt la sekaki… lenguh kowt kaki round2 kat situ…habis semua kedai kami masuk…untung lar ada duit kan…bila la aku nak ada duit camtu…*berangan jap!




then KFC time...





 thankz cu da n ayah su :) kak dayana pun..thankz

Friday, November 25, 2011

gila



AKU SUKA DIA(fullstop)

Wednesday, November 23, 2011

part 3

Assalamualaikum blogger :)

                Aku dah start semester baru..!! sedih ngan happy bercampur!! Do not know the true feeling ..keh3 :P  so, dengan rasmi nye lah aku jadi budak part 3 akaun kat puncak perdana ni… tinggal 1 sem jew lagi sebelum masuk degree… this sem agak menyeramkan bagi aku sebab subjek dah makin susah… >.< grrrr!!!

                Azam aku sem ni, aku nak carry azam yang lepas yang tak tertunai…malas nak mention kat sini…pandai2 lah cari lau nak tau *__* 

                Blog mungkin akan dianak tirikan buat seketika… sebab utama nye AKU NAK BELAJAR 
Dan sebab sampingan nye, rumah baru aku ni line wireless tak kuat pun…kalau rajin aku online..lau tak aku study! Oke, itu tipu…haha >.<

Saturday, November 19, 2011

di tagged lagi~~

ingat lagi tak mainan no 11 tu -__- sekali lagi aku di tag.. kali ni oleh CIK SURI POTPET ni :D she is my roomate at mrsmpc dulu :) miss you darl <3


so kali ni aku akan jawab soalan je lah...da malas da nak pk soalan untuk org lain plak...oke kan :)


1. Impian? I mean selain dari nak berjaya dalam pelajaran.

:::: suri, impian aku macam biasa lah...aku nak mr right aku segera ::::

2. Anak ke berapa ni yek? 

:::: xde soalan lain ea...aku anak ke 3 dari 6 bradik ::::

3. Suka tak baca blog aku? Kah kah. Ke tak baca? Sedih.

:::: lagi suka dengar suri potpet2 dari baca potpet2 ... but both nice :) ::::

4. Bila start blogging?

:::: da lama da.... -..-" ::::

5. Kenapa blogging?

:::: sebab suka :) ::::

6. Ada Facebook? *Soalan terlampau cerdik.  Aku dah kehabisan idea.

:::: ada... do add me k ...hahahahahaha ::::

7. How you are connected to me? * Ayat omputihs la satu. Nampak educated sikit.

:::: memory in pc on my mind now <3 ::::

8. Ha!! Movie terbaik yang anda pernah tengok. Kira yang paling epic dan vivid dalam fikiran. Ada? Cu cite.

:::: ntah...malas nak pk la ... :p ::::

9. Lagu terbaik anda pernah dengar dan kenapa?

:::: now, cinta mukabuku ...its remind me on something ...lol... lagi, lagu2 westlife..terbaek laaaa =) ::::

10. The coolest activity yang anda pernah cuba.

:::: i'm cool.. so , semua aktiviti aku buat akan jadi cool :p lau coolest tu...hmmm, ntah :p ::::

11. Apa pendapat anda mengenai sesuatu yang dipanggil HIDUP. You can say about your life, or maybe others. 

:::: kenapa dia x sedar aku hidup??? :'( crying!!!! sob3 ::::


CIK SURI...aku da jawab soalan2 ni ...and ade tu aku xjawab pom...xpekan...hihihi :)

p/s : kenangan terindah ngn suri...ketika stay up :) "5 minit 5 minit"  & "katil nomi berhantu ar" and one more thing...her word "gugur bulu idong aku" hahahhaa........

Wednesday, November 16, 2011

WORDLESS MATH

LOL!!

CIKGU ADDMATH AKU PERNAH AJAR :)





MATH IS FUN-NY!!!


wordless


wordless || awesome friends ||










Tuesday, November 15, 2011

kata hati



the answer is


assalamualaikum  :)

semenjak duamenjak ni...aku semakin rasa yang kite semakin berjauhan...cehhhh, ayat!!!
well,make it simple...
aku ase aku da makin jauh ngan ko..asal ea..aku ada buat salah ea..or ko memang x suka kawan ngan aku??
hmm...xpelah lau x suka..aku x kisah pom... *actually aku kisah

**********
akak : nasihat akak, hargai orang yang ada di depan mata, yang selalu ada untuk kite..

**********

hurmm, aku tahu sekarang aku buta.. apa yang aku nampak hanya dia,dia dan dia
aku dah tak nampak orang lain or kalau nampak pun aku buat-buat tak nampak...
ape dah jadi ngan aku ni..*kadang2 aku nyampah ngan perasaan aku ni
__________


one of my friends cakap...buat apa i nak ingat kat dia yang selalu buat i sedih sedangkan ada orang yg sntiasa nak i happy...

aku akan ikot kata hati aku..berserah~


p/s : hanya orang yang kenal rapat ngan aku jew akan paham  :P ...

Monday, November 14, 2011

budak asal jalan je JATUH

H A P P Y  B I R T H D A Y

T O 


NURA ADILA BINTI MOHD ZAINAL ABIDIN

wish you all the best in your life..
thanks for everything you do especially for my FAR..
THANK YOU TEACHER! ^__^

THIS IS FOR YOU
kalau nak betul2, contact lah event directus tu k...
*Oke,aku tringat haziq :'(

BIRTHDAY CARD FOR YOU

jgn lupe baca..sorry tulisan burok sket kat dlm tu


JUST TUNGGU TEPUNG, TELUR, AIR LONGKANG AND ECT 
NANTI K :P


Sunday, November 13, 2011

SPM ESOK!!

ALL THE BEST TO ALL SPM CANDIDATE

ESPECIALLY TO MY BELOVED COUSINS

SYIDAH AND KAK YANG

DO YOUR BEST FOR YOUR PARENT, YOUR FAMILY AND FOR YOUR FUTURE

WE ALL KNOW YOU CAN DO IT

^________^

Wednesday, November 9, 2011

wednesday :)


waiting....

Tuesday, November 8, 2011

for you dear


dedicate this song to someone very special in my heart...my mr right <3 for you... enjoy it...

notakechek : gila balik lagu ni lepas tengok kat wall someone...

best friend vs friend

can you see the different between it??

errrr....seems like same kan..tapi dia ada banyak beza...






sape2 yang sweet jewp ngan kite tu FRIEND kite 

dan sape2 yang buat kite rasa 
"eghm..ko asal ni...slamber derk jewp..ikot suke ko jew kan..." 
or "wei, tu aku punye arr!!!!! " 
tu lah BEST FRIEND korang.. 
dia ialah korang and korang adalah dia




awesome

salam lembu semua :p dah puas dah makan daging?? huhu...x elok makan banyak2 aw :D
oke,tak nak merapu lebih2..sebab aku nak story pasal raya aku yang AWESOME ni :)

FIRST DAY 

aku tertidow sebab kepenatan melayan tetamu yang datang.. =.=" tolong ape je pun...huhu... sedar2 tu ada 7 miss call and 4 msg ...3 miss call and 1 msg darinya from miss pujah... aku x expect langsung yang dy akan datang umah aku..WOW lah kan..even dy dah ad lesen, tp...-.-" errrrr.....no komen.... hahaha....
MA'EL adk si pujah yang baru lepas PMR drive pajero dari bachok ke pc...WOW kan...bg ak lah...bg korang ak x tau lah...huhu...*dy still panggil aku budu..wt* hahaha.....
selang bape minit pujah sampai, tirah yg hot pun smpai lah umah ak...hmm,that time tak tau nak ckp ap..mmg happy gila...ak nak tambah happy ak, ak call lah sunshine aku ni..tapi dy x angkat phone...huhu...





lepas borak2 kat dalam rumah, kami keluar untuk sesi photoshot...haha...gambar2 dengan miss pujah ...so, next time aku letak gambar k..=)

SECOND DAY
bangun bukan main awal aku pagi ni coz excited nak balik kampung tapi last2 x jadi.. :'( sedih yang amat....#xcually x awal pun bgn nye...huhu =..=

malas nak panjang kan cite..make it short..ak beraya dengan bestie ak..yuni,anis tiqah and anis lapih...ilikeit!! :)

after all...i think my raya is awesome because of you all fwen..hihi :)

Sunday, November 6, 2011

salam aidil adha

salam aidil adha semua
makan lembu tu ingat2 lah kat kite ye..hahaha
wth lembu??daging ar..huhu :p

di sini saya si chomot yang chomel ini ingin menyusun 10 jari tangan dan 10 jari kaki memohon ampun dan maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki jika selama ini saya ada tekasar bahasa tersalah kata terumpat termengata, tertuduh terfitnah, termenipu termembohong, TEROVER STALK...dan segala2 ter dan yang tak ter...AMPUN KAN SAYA K...

with love : rongak :p

jemput lah datang rumah :)

 
oke kamu yang request tu.... PUAS HATI?? haha