Saturday, December 31, 2011

Crush Of 2011

this maybe last entry about you...since this is the last day of 2011...we know each other for 8month...

mula2 kenal dulu, terserlah kesengalan dan kegilaan kite..seems that kite ni satu kepala.. benda gila kite pernah buat bila kenal xsampai sebulan..tapi dah "in relationship"... seriously masa tu, aku xmain feeling2 ni lagi...aku rasa ko pun sama kan... sebab nak kenakan org,snggp tukar status single... lagipun main2 jew kan...untuk kenakan org :P


hari demi hari, minggu demi minggu aku knl ko and semua bnda ni berlaku terlalu cepat sampai aku sendiri xsedar bila and kenapa aku suka ko...YE,AKU SUKA KO...bila feeling ni ada lah,aku ase friendship kite da lain...mungkin salah aku sebab aku single masa tu..mungkin jugak salah ko sebab ko main ayat sweet ngan aku..lalalala~~ 


aku xtahu ko saje nak main2 ngan aku atau ko memang sweet dengan semua org atau ko betul2 sweet ngan ak.. kadang2,ko macam buat aku rasa hanya aku jew dalam hati ko and kadang2,ko buat aku rasa ak x spcl pun utk ko... masa tu, aku rasa aku macam syok sendiri.. >.< *ttp muka!


aku banyak suka org..asal cute je aku suka...tapi ko yang paling lama aku pernah suka,mgkn sbb aku suka ko bkn sbb cute..mgkn atas sbb lain...aku pernah nangis sebab ko..*b*d**kan aku...ombak rindu pom nak mampu buat aku nangis..tapi ko mampu..hebat tul -_-" lau ko blakon dalam ombak rindu tu, sure aku nangis...#apaakumengarotni???


lupekan ko...dah bnyk kali dah aku buat...tapi still ingat...lupe,pastu ingat..lupe skali lagi..ingat double..lupe lagi skali...ingat berkali2...baik xyah lupekan...nombor ko...dah byk kali jugak delete...tp msg2 ko aku x delete..-_-" mcm sia2 je kan delete nombor...haha,syg wei nak delete...pernah skali tu, aku delete no. ko...lama kot lupekan ko masa tu..then bila naik bas,aku dapat msg dr no.x dikenali tnye apa eak..bila balik kot..ke apa ntah...bila ak tnye sape..ko jawab tu ko..mmg double triple ingtn psl ko dtg balik dlm otak ak ni...
geram tau!!

 

a week before, ko sent aku msg... and macam biasa tgn aku akan sejuk n ketar -_-'' tapi semalam aku tnye ko and ko jwb "B" ...

aku jadi kompiuh...apa motif ko anta msg tu..aku x nampak sebarang connection antara msg ko tu ngn jwpn ko tu...rasa dipermainkan...for sure aku rasa...geram gila...kalau ko kat dpn aku, mmg ak akn buat muka xpuas ati aku ni...bia ko explain motif ko yg sbnr...aku dah set dah dalam otak ak yg ko ni mcm ni mcm ni..and ttbe msg cmtu...and ko ckp ko siyes...#siyes otak ko! 


kite dah xde pape skrg ... tapi sorry, aku xnk unfollow ko... bagi aku sekarang, ko kawan aku, aku xnak hilang kawan sebab feeling yg ntah pape ni...


pic.twitter.com/Xb3l6VM


today is the last day of you to be my crush! so,fyi...aku bukan stakat suka,tp aku syg ko...tp syg tu akan hlg,hopefully btl2 hlg lps kul 12 mlm ni...
untung aku xpernah jumpa ko...lau da jumpa, msti lagi ssh untuk aku lupekan ko...#semuaberlakuadasebabnye :) 


p/s : xsabar nak jumpa balqis ngn pojah!!! nak enjoy n release semua kesedihan aku :) life must go on... gonna serious with my ridiculous :)

Tuesday, December 27, 2011

special entry for my loveS...

bismillah...assalamualaikum :) since today is 27 Dec ... so, i had decided to write a entry for both of you....ehem,sweet x?? HAHA... 


so, this is about my brother
his name is mohd fizre or just call him puyi
well, we are not in good relationship at all...eerrr...HAHA...
we always fight and
we do not talk each other
but we do msg-ing~chating~skyping
unik kan kitorang...hahahaha

even dy xpernah ckp dy syg aku...tapi aku tau dy syg aku sgt2...kan puyi kan... ^__^
well, abg mana x syg adik dy kan...tmbh2 yg chomel cam aku ni...*amek baldi n muntah skrg!


oke, admit that he is caring... i feel like he is always want to make sure that i'm okey... 
kadang2 rimas tapi bila pk2 balik, dy wat semua tu sebab dy syg aku, nak jd yg terbaik untuk aku...awww.~

dy alim... xnak komen panjang psl ni...cukup mention yg dy ni alim dah la...

dy sgt annoying..... eeerrrrggghhhh!!!!!!!!!!!!!! bila dah stat dy buat perangai nak sakat org...memang x terlayan....kalau blh, nak ketuk2 je pale dy... oke, aku xnk pnjgkan cite ni..nanti jadi entry cari gado plak...


(muka baik sebab raya)

so, bro!! HAPPY BIRTHDAY 
HOPE YOU WILL GET WHATEVER YOU WANT
DONT FORGET ME,YOUR CUTEST SISTER :)

next is my lil brother...lil ke?? cam BIG jew...ihik2
his name is mohd fareez or i call him *****
yew aku tau aku kakak yg baik...sebab tu aku privatekan word tu...hihihi..
so, thanks to me k :)

xtau nak describe camne budak ni....
dy suka makan, suka makan dan suka makan...
dy suka gadoh suka gadoh dan suka gadoh...
makan gadoh makan gadoh jew keje dy..KOWT

make it simple....mesti dy bangga ad kakak chomel cam ore kan...ihik2.. :)


so, HAPPY BIRTHDAY
BE MORE MATURED
HOPEFULLY DIA DAPAT KURUSKAN BADAN TU...
*_____* ihik ihik...

lalalala~~

both of them are my love...banyak lagi "my love" aku...nanti lah aku cite lagi...

p/s : xsabar nak balik umah 

Sunday, December 25, 2011

perhimpunan mahasiswa perak

assalamualaikum

~~24/12/2011~~

silat punye pasal, aku xdapat nak balik kelantan sama cam kawan2 aku yang lain :'( *jum nangis sama2 *__* LOL #sebab bosan xtau nak buat apa kat kolej ni.. aku join perjumpaan mahasiswa perak kat stadium ipoh.. semua FREE... siap ad konsert Maher Zain lagi...^___^ 


oke, semalam jugak aku jumpa ADAM!!... live depan mata...AWESOME gila rasa... seriously happy gila! lepas amek gambar ngan dy.. aku ase nak pengsan...tangan sejuk and start ketar2... >.< *tangan oh tangan..jangan lah obvoius sgt...wat malu jew nanti...



kecian adam, muka penat...

oke lah..gambar lain2 ada ngan fida..nanti update lagi... :)

p/s : teringat balik time aku minat adam zaman darjah 6 dulu...

Friday, December 23, 2011

wordless


si dia

aku jalan2 kat belog2 orang tadi...banyak yang tulis pasal cinta.. uuuuu....c i n t a ~aawwww!! hahaha...dengan kegedikan yang ada...aku nak buat jugak post pasal benda alah ni....if korang tengah berpasangan~~ sila :
jangan curang

tak kira lah sape pom..baik laki atau pompuan...semua xsuka *sgt tak suka kalau pasangan mereka tu curang...jadi, cubalah untuk setia dgn si dia :) senang kan ^___^

beli something untuk si dia


make that one happy and feel that they are special...
xpayah la nak beli sebuah rumah banglo or kereta ferari untuk si dia...
just something yg boleh buat dia rasa dihargai :)

pujuk bila dia merajuk dan beri perhatian bila dia sedih


bila dia merajuk tu, jangan lah buat bodo jew...kalau x pandai pujuk pun, just said that you are sorry and really mean it...
and bila si dia sedih...jangan lah korang buat dunno jew ndengan perasaan dy tu...listen to them and then try to make them happy... 

family dy family korang


amek hati family dia.... if  korang ni laki,mintak izin dulu ngan parent pompuan tu dulu lau nak kuar date ke ape ke.... dy milik parent dy lagi!..rajin2 bertanye khabar mereka... :)

jangan bandingkan or cakap pasal ex korang


past is past...so, xpayah la nak cite pape tntg ex korang pada si dia...dy xmoh dengar pun....unless, kalau dia tnye... tp xpayah la nak lebih2 kan ex korang di depan si dia

ingat tarikh penting pasangan korang


memang teramat sengal lah korang kalau bday si dia korang lupe...
bukan saje bday...contoh tarikh lain , errmmm...tarikh korang kenal... give them suprise :)
they will love you more :)

p/s : aku ngah boring giler sekarang ni !!! >.<

Thursday, December 22, 2011

obvious



Wednesday, December 21, 2011

no title

dear friend bestfriend
but... i think


so bestfriend...

____________________________

for that boy


please take care of girl's heart...
please do not play with that heart
please place it on the right place
please safe it from any hurt
please be serious when you got it...




weekend~

assalamualaikum ^___^

korang sihat x?? hmmm, hidup aku dah x macam dulu seminggu dua ni..kelas penuh smpai petang kadang2 bawak sampai malam...weekend je lah yg ad tuk ak rehat... minggu lepas, kami pergi sunway...
now, kite tgk gambar je lah k...oh ye, terjumpa miss pojah yg sepet ni kat sunway...sgt2 terkejut...HAPPY GILA!! dy dah tuntut gmbr dah...pujah!!! amek la gmbr ni...

pizza sebelum meronda






jumpa makcek sepet ini... >.<





second day





Friday, December 16, 2011

long long long

petang ni aku rasa bosan sangat...tetibe teringat yang aku ada blog :p dah byk kali dah terpikir nak letak gmbr2 kat blog ni.. tapi , bz memanjang....waaaahhhh, kalah menteri ...hhahaa...xde lah, cuma malas je...ni time rajin ni...aku nak tulis banyak2 :D sape sudi, baca lah... *__*

firstly, nak story pasal konsert hujan ngan bunkface ^..^
for the first time aku jumpa dua band ni...COOL beb.... sangat enjoy malam tu even aku x kenal sorang pom org sekeliling aku -.-" *akak punye pasal lah ni.... tapi, aku x kesah pom...aku tau kat dalam tu aku xkan sesat...hehehe :)



aku x amek banyak sgt gmbr dyorg coz aku duk kalut nyanyi n rakam video... *__^ YOU'RE ROCK BEB!!


oke, secondly pasal sukan silat kat UM... aku yg da gian nak main netball ni amatlah seronokplus teruja bila pergi UM and dapat main netball.... even kami pergi sana pada asalnye untuk jadi urusetia.... main punye main sampai jadi ultraman ...jatuh ntah bape kali coz licin... -.-" sakit doe... tp enjoy :) kalah menang adat permainan.... so, aku pilih untuk kalah....hahhahaha... on the spot main, memang lah... oke, riak


abg peyus punye... kikiki


next is pasal aku n the gang pergi mid and icity ... satu hari jalan memang buat aku jadi gila....penat gila kuasa dua~~  kami pergi naek ezora yang dipandu oleh anis maisara...kwn housemate aku... kuar pukul 8 pagi balik pukul 10.30 malam...memang cari nahas lah lau lebih kul 11....act rancang nak p mid jew...and dalam kete tu tau psl ict...hmmm, what to do... bukan niat aku nak balik malam oke...hahahhaa










lepas balik dari ict, aku lepak ngan akak aku yg musyux ni.... and aku bagi dy "something" and dy bg ak "something" hahaha...  


THANKZ AYANG
lalallala~

oke, skrg dah tak tau da nak tulis pasal ap....hmmm, layan gmbr jew lah... :)

 semangat nak belajar CTU ea anis -.-"
 ngah main game pun nak snap ke budak busyux?? kikiki
 anis ngah ajar cara2 solat ke tu...
 product dila...sape nak?? 
 milik sape lah tgn tu eak...hahaha
yang ni paling x leh bla....dila snap gmbr aku tido dlm kls CTU... ustaz..maap maap...bukan niat...tp ngantuk ngat....