Saturday, October 29, 2011

youarethereasonswhyistillsmile


thanks for give me this song :)

terharu gila!

"..org nak dia macam dulu.."
"..just tell me anything,everything u want...i'm here for u.."
"..mane hilang nye diri dy yg dulu ni??.kembalikan!! huhu,wake up lahhh.."

after all

"..LEEN CHUBBY!!.."

errr...hampeh! nak double penumbok je dak ni...haihhhh....

p/s : sory..tercerita plak kat sini :)

Friday, October 28, 2011

kerana bosan -.-"

entry kali ini bakal membuatkan 11 orang kawan blogger aku rasa macam apa yang aku rasa..but, it's little bit fun :) trust me...*actually...fun if bosan...watdefish! if korang ni x bosan macam ak sekarang ni -.-"

thanks to EPULEARY sebab bagi keje menarik time bosan2 ni :)

it's is about tag mengetag ...before that...dia ada beberapa rules yang kite kena ikot :

  1. you must post these rules..
  2. each person must post 11 things about themselves in their journal..
  3. answer the question the tagger set for you in their post. and create new 11 question for the people you tagged to answer..
  4. you have to choose 11 people to tag and link them on the post
  5. go to their page and tell them you have tagged him/her
  6. no tag back!
oke first, 11 things about me~
  1. aku ni perempuan....*sape ingat aku ni lelaki memang nak kena ar!!
  2. aku lahir tahun 93 ... aku muda lagi :)
  3. aku sayang diri aku --family aku_ofkos --kwn2 <3 --dan sape2 yg syg aku :p
  4. aku tak suka lipas! ++lagi kalau lipas terbang...aku x suka serangga yg terbang...
  5. aku agak lurus tp x bendul sgt..lau kena time ak blur,smpai esk pun ak xkn faham ap sbnrnya yang org lain maksudkan...*terpaksa mengaku..ramai kawan2 aku cakap aku macam tu...||| err, paham x?? xpaham tnye nanti lah :) |||
  6. aku suka benda cute...contoh- teddy bear-balloon-budak2-hamster- oke, cukup!
  7. fav.no 5 dengan 7 ...dont ask y...coz aku pun tak tau :)
  8. seorang yang penakut...hmmm, terpaksa mengaku
  9. now, i'm trying my best to forget someone.... okeh, wish me all the best k :)
  10. aku bukan seorang yang feminin...kalau aku bertukar menjadi feminin..aku rasa kawan2 aku banyak yang akan sakit perot, or maybe pengsan dan kemungkinan akan masuk wad icu..
  11. lastly, i'm single!
then, 11 soalan yang ditanye untuk aku :

1-ape yang anda akan buat apabila mengetahui best friend anda sendiri telah "tikam anda dari belakang".
::: tak tahu nak buat ape...tapi, aku mesti terfikir, "there is must be something wrong...is that i'm wrong??" :::
2-sebutkan warna kegemaran anda?
:::aku suka warna biru muda, ungu lembut, pink sedap mata memandang ~ tapi aku ada banyak baju warna hitam putih...i dunno y..hehe :::
3-apakah perasaan anda apabila jenguk blog saye..A-saket mate  B-lawa giler C-bolela as first timer.
:::perasaan??..hmmm, should i answer based on ABC?? B x berape nak B...LAWA! x giler... but, i'm happy to view your blog :) :::
4-sebutkan satu perkara yang paling anda tidak suke tentang manusia?
:::selfish!! sangat2 xsuka dengan perangai manusia yang pentingkan diri sendiri...:::
5-adakah anda peminat Glee macam saye,epul eary...
::: GLEE??WHAT'S THAT?? hahaha, gurau...tahu glee, dgr jep lagu2 dy...tapi x seteruk kamu yew EPUL..:::
6-katakan anda berada dalam satu bilik yang tiada tempat untuk escape..bersama rakan anda dan seorang pembunoh...anda di beri pilihan...anda ada satu minit untok fikir...untuk teros hidup...yang mane satu patot survive?anda atau rakan anda?
:::friends is everything...i will sacrifice myself...but, y not kite pakat ngn kawan kite tu untuk bunuh je pembunuh tu... 2 lawan 1... InsyaAllah kite menang :) :::
7-perasaan anda apabila rakan anda mengutok anda d wall FB anda sendiri?
::: kawan mengutuk?? hmm, mesti dia bergurau je...aku xkan ambik serious benda camni... kite kutuk dia balik!! :p :::
8-anda pengsan sehari sebelom exam..apa perasaan anda dan inisiatif untuk exam tersebut?
:::perasaan?? erm, terasa macam nak pergi jumpa jep Dato' Prof Ir. Dr Sahol Hamid Abu Bakar tu ...suh dy tunda exm 1 hari...or mungkin lau aku waras time tu, aku akan pergi je dewan exam tu and jawab apa yang aku tau...**oke, dats y org kata jgn belajar last minutes :P :::
9-adakah anda mengenali saye?
terangkan tentang saya jika ya...jika tak...terangkan jugak...*ok..kalo x xyah k..:p
::: kenal, but i think i dont have to explain it...you know yourself rite >.< :::
10-mimpi yang anda tak boleh lupe?
:::mimpi itu sangat sweet...aku takkan cerita kat sini :) :::
11-perasaan anda menjawab soalan-soalan mengarut saye?
:::menarik...hilang bosan seketika...otak pun dah kembali berfungsi... :) aku jumpa benda positif dalam benda alah ni :p :::

______BAPAK AR PANJANG ENTRY NI !!!!!!!______

now...i have to give 11 question
  1. suka aku x?? haaa...baik korang jujur! :p
  2. korang dah janji ngn best friend korang nak hang out esk...then tetibe,orang yg korang minat selama ni, msj korang and ajak lepak esk..same time.. korang akan??
  3. sokong 1 malysia x?? sebab??
  4. umo bape korang first time jatuh cinta or have a crush on some1?? y suka that person??
  5. apa benda paling bangang yang pernah korang buat sepanjang hidup korang?
  6. perasaan bila ada kawan yang tak reti nak senyum?
  7. if someone suka gila2 kat korang, and korang pun actually suka gila kat dia tu...then, dia tnye...sudi x jadi bf/gf si dia... korang nak jawab ap??
  8. bangun pagi, korang baca doa tidur x?? tak baik tipu :p
  9. ciri2 lelaki/perempuan yang korang sgt2 suka...
  10. 10 thn akan datang...apa dalam pikiran korang?? ce cite...
  11. facebook ke twitter menjadi pilihan hati korang..?? y??
________________

aku paling tak suka part kena buat soalan ni...otak aku letih!
 sekarang masa yang aku tunggu2...

kepada sesape yang terpilih...korang jangan marah k.. and korang patut bangga sebab aku ingat korang...
why aku pilih korang?? mesti lah sebab korang dekat di hati aku :)

oke! done keje aku...aku happy dapat tulis banyak camni :D sesape yang TERtag tu...harap tak marah k..kos aku pun terkena... enjoy je.. aku tau korang yang kena tag ni ada yang busy ngan exam kan...x kisah lah later or sooner...aku nak korang buat jugak.. xbuat , xmo kawan ! gurau je... k bye! 

notakechik : akak!! dats y adk nak akak ad blog!! mau tag dong!!!! >.<



Thursday, October 27, 2011

aku punye!


sape budak cute ni?

oke..sekarang aku nak announce yang budak chomel kat atas ni aku punye :)
aww....gila siot!!
chomel kan dy...
______________________________________________________________

Name: Lee JaeJin
Korean Name : 이재진
Position : Vocalist, Rapper, Guitar and Bass. (Guitar and Vocal in FT Triple.)
DOB: Dec 17th 1991
Height: 177cm
Weight: 58kg
Blood: A
School: 선유고등학교 1학년 (SunYoo High School 1st year)
Hobby: Surfing the Internet, Asking questions to music teachers & sunbaes
Family: Parents, Older Sister, Jaejin
Talents: Bass, listening to music
Nickname: 자진이 (JahJinnie)
Best Points: Lips
Position in band: Bassist
What I like: money … food … music
Motto: Do well the works that are for me!
For my future love: “Saranghae" 
______________________________________________________________

ape hal aku tetibe p0st sal budak ni??

act, aku ngah on9 fb td..lepas tu adik aku mai menyebok...
aku pun google lah gambar mamat2 korea yang cute2 ni...adk aku terpikat lah kat dia ni <3
amboi adik, taste kite sama lah! hahaha
sebab tu lah hormon gedik aku kat jaejin ni melompat2 keluar...




______________________________________________________________

notakechik : MOVE ON ... :) THANKS AKAK <3

renovation

BE STRONG

notakechik : friends, sorry for my silence.. i'll hit you back when i am strong enough. BEST FRIEND..i need you!

Wednesday, October 26, 2011

wordless wednesday


wordless wednesday

wordless wednesday


THANKS...U DID IT!

Tuesday, October 25, 2011

swittt :)

GILA CHOMEL!

Rasulullah SAW pun selalu bergurau senda dengan Saidatina Aisyah. Hadis Nabi SAW yang ringkas dalam pencarian pasangan yang secocok

"..sehingga kamu dapat tertawa dengannya dan ia tertawa denganmu.."
(HR Muttafaqun 'Alaih)

notakechik : cubit mesra pipi isteri, dapat pahala. cubit mesra pipi suami dapat pahala (✿◠‿◠)

bimbey~

asal aku tak dapat check rumah untuk next sem ni ?? -.-" 
mostly cam semua dah dapat chek!
takkan nak duduk resak kot!! aish... weeii, kupon kami banyak oke! 
hmm, cepat lah masukkan kami ke dalam sistem.. x mampu lerr lau nak kena duduk luar..
kena bangun awal lah gamaknye...jalan pun kena lebih..
tak sanggup tak sanggup...
nanti kecian kat lemak2 aku..mesti habis terbakar...

notakechik : NAK RUMAH WEII...!!!

Monday, October 24, 2011

different between person you like and love

in front of the person you love, your heart beats faster.
but in front of the person you like, you get happy.
in front of the person you love, winter seems like spring.
but in front of the person you like, winter is just beautiful winter.

if you look into the eyes of the person you love, you blush.
but if you look into the eyes of you like, you smile.
in front of the person you love, you can't say everything on your mind.
but in front of the person you like, you can.

in front of the person you love, you tent to get shy.
but in front of the person you you like, you can show your  own self.
you can't look straight into eyes of the one you love
but you can always smile into the eyes of the someone you like.
when the one you love crying, you cry with them.
but when the one you like is crying, you end up comforting.
so, if youu stop liking a person you used to like, all you need to do is cover your ears.
but if you try to close your eyes, love turn into drop of tear and remains in your heart.

Wednesday, October 19, 2011

Wednesday, October 12, 2011

i think that i have you to listen to my problem
but act its wrong..
i'm alone

Monday, October 10, 2011

SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER


jum join ramai2 :)

segmen ni tutup kul 10 malam ni
(10.10.11)

Wednesday, October 5, 2011

wordless wednesday!

 
i need a shoulder to cry on :'(