Sunday, September 18, 2011

lupe

Saturday, September 17, 2011

Jelang MU vs Chelsea - Ujian Awal untuk 'Setan Merah'


Getty Images/Michael Steele Manchester - Manchester United saat ini tengah memimpin klasemen Liga Inggris berkat penampilan impresif mereka. Maka laga melawan Chelsea besok akan jadi ujian awal sebenarnya The Red Devils musim ini.

Mencetak 18 gol dah hanya kebobolan tiga gol di empat laga awal membuat MU berada di atas Manchester City yang punya poin sama tapi kalah selisih gol.

Penampilan penyerangnya Wayne Rooney impresif dengan sudah mencetak delapan gol sejauh ini. Tak hanya itu para pemain baru yang notabene masih berumur muda cepat menyatu dengan tim.

Korban MU paling "parah" tentunya adalah Arsenal yang dicukur 2-8 dan Bolton Wanderers yang digasak 0-5, selain Tottenham Hotspur serta West Bromwich Albion. Dari penampilan tersebut, jelas MU jadi kandidat terkuat untuk menjuarai liga musim ini.

Tapi bagi Darren Fletcher perjalanan meraih trofi juara masihlah jauh. Menurutnya laga di Old Trafford besok melawan Chelsea adalah batu sandungan pertama yang harus dihindari MU.

Selain Chelsea sebagai pesaing terkuat, Flecther pun menyebut Liverpool dan Manchester City sebagai kandidat untuk memperebutkan titel juara.

"Saya pikir Chelsea sudah sedikit dilupakan. Chelsea memulai musim lalu dengan hebat namun tidak memenangi liga. Jadi kami harus hati-hati," tukas Fletcher kepada Sky Sports.

"Chelsea adalah tim dengan banyak pemain berpengalaman. Mereka punya manajer baru dan mereka membawa pemain baru yang lebih muda dan segar," sambungnya.

"Liverpool juga membeli banyak pemain. Jadi musim ini liga akan berjalan lebih ketat. Walapun duo Manchester memulai dengan baik, tim lain pun juga berbahaya," aku pemain yang baru sembuh dari virus itu.

"Dengan kualitas yang dimiliki tim-tim di liga musim ini, saya pikir itu akan jadi tes terbesar kami sejauh ini dan untuk memenangi titel," tuntasnya.

Paul Scholes sarung jersi Selangor?






BAGAIKAN mimpi jadi realiti.

Itu tanggapan peminat bola sepak tempatan sekiranya bekas pemain tengah Manchester United, Paul Scholes menyarung jersi Selangor pada perlawanan Piala Sultan Selangor (PSS) 2011 menentang Singapura 1 Oktober depan, lapor AHMAD FAZLI MOHD. YADI.

Spekulasi itu timbul apabila legenda United itu menepati kriteria pemain import yang dimaksudkan Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) bagi memperkuatkan skuad Gergasi Merah pada pertandingan itu kelak.

Selain itu, FAS juga difahamkan turut berminat untuk membawa bekas pemain Liverpool untuk digandingkan bersama Scholes yang menjaringkan 150 gol sepan- jang 676 penampilan bersama United.

Apa yang pasti, ribuan penyokong setia bola sepak tanah air pasti tidak mahu melepaskan peluang untuk menyaksikan dua bekas pemain Liga Perdana England ini menyarungkan jersi Gergasi Merah dengan lebih dekat.

Seandainya desas-desus itu menjadi kenyataan, satu lagi seja- rah bola sepak tanah air bakal tercipta apabila menyaksikan kelibat Scholes dan bekas pemain Liverpool beraksi bersama bekas penyerang Selangor, Mohd. Safee Sali untuk merobek gawang Sang Singa di Stadium Shah Alam.

Namun pengerusi penganjur PSS, Datuk Abd. Karim Munisar bagaimanapun enggan mengesahkan perkara itu, sambil memberi- tahu, teka-teki itu hanya akan terjawab sebaik pengumuman rasmi senarai penuh pemain Sela- ngor hari ini.

"Kita telah mengenal pasti dua pemain import itu tetapi buat masa ini tidak dapat mengumumkan nama mereka kerana kami masih menunggu persetujuan daripada mereka.

"Setakat ini perkara ini masih dalam proses rundingan dan akan diumumkan kelak," jelasnya.

-kosmo

Friday, September 16, 2011

first sight love

Love is the best feeling on the Earth. This is a miracle and not all people are blessed to experience it. Writers and composers glorify this amazing feeling. Simple people are ready to do their best to experience it. But what psychologists think about this phenomenon? They say that Love can be different: love-friendship, love-care, love-fight and of course love at first sight. What do you think about this last type? Is it possible?
 

it actually depend on individual to believe or  not... but there are some fact about :: LOVE AT THE FIRST SIGHT ::

1. Biologists prove that Love at first sight is the most effective type of this feeling!
2. Men experience it more often than women!
3. Do you know how much time to you need to fall in love? Only 30 seconds!!!
4. Love at first sight more often appears when people are absolutely different. This is why tall men love small women, blonds love brunettes and vice versa!
5. The most important things for love at first sight are appearance, voice and gestures!

but of course you should remember that love at the first sight cannot be eternal. There are two ways for this wonderful flame! It can disappear but can also become stronger and turned to be a genuine, true love. And then this will mean that you are really two parts of a single whole!

Wednesday, September 14, 2011

currently

study week da mula ....
mesti banyak tempat aku merayap sepanjang study week ni :D
oke,stop!!

dak2 degree dah masuk da puncak...
baru terasa suasana dulu..
lau sebelum ni puncak sunyi je..x ramai orang pom...
tapi skrg dah back to normal.

terasa macam kakak2 dan abang aku dah ada balik dalam hidup aku...
:D extra happy :D

p/s : sorry blog..aku dah lama tak update... aku agak busy and takde masa nak online lama2...
nanti aku kat kelantan, aku update banyak2 k :)