Friday, October 28, 2011

kerana bosan -.-"

entry kali ini bakal membuatkan 11 orang kawan blogger aku rasa macam apa yang aku rasa..but, it's little bit fun :) trust me...*actually...fun if bosan...watdefish! if korang ni x bosan macam ak sekarang ni -.-"

thanks to EPULEARY sebab bagi keje menarik time bosan2 ni :)

it's is about tag mengetag ...before that...dia ada beberapa rules yang kite kena ikot :

  1. you must post these rules..
  2. each person must post 11 things about themselves in their journal..
  3. answer the question the tagger set for you in their post. and create new 11 question for the people you tagged to answer..
  4. you have to choose 11 people to tag and link them on the post
  5. go to their page and tell them you have tagged him/her
  6. no tag back!
oke first, 11 things about me~
  1. aku ni perempuan....*sape ingat aku ni lelaki memang nak kena ar!!
  2. aku lahir tahun 93 ... aku muda lagi :)
  3. aku sayang diri aku --family aku_ofkos --kwn2 <3 --dan sape2 yg syg aku :p
  4. aku tak suka lipas! ++lagi kalau lipas terbang...aku x suka serangga yg terbang...
  5. aku agak lurus tp x bendul sgt..lau kena time ak blur,smpai esk pun ak xkn faham ap sbnrnya yang org lain maksudkan...*terpaksa mengaku..ramai kawan2 aku cakap aku macam tu...||| err, paham x?? xpaham tnye nanti lah :) |||
  6. aku suka benda cute...contoh- teddy bear-balloon-budak2-hamster- oke, cukup!
  7. fav.no 5 dengan 7 ...dont ask y...coz aku pun tak tau :)
  8. seorang yang penakut...hmmm, terpaksa mengaku
  9. now, i'm trying my best to forget someone.... okeh, wish me all the best k :)
  10. aku bukan seorang yang feminin...kalau aku bertukar menjadi feminin..aku rasa kawan2 aku banyak yang akan sakit perot, or maybe pengsan dan kemungkinan akan masuk wad icu..
  11. lastly, i'm single!
then, 11 soalan yang ditanye untuk aku :

1-ape yang anda akan buat apabila mengetahui best friend anda sendiri telah "tikam anda dari belakang".
::: tak tahu nak buat ape...tapi, aku mesti terfikir, "there is must be something wrong...is that i'm wrong??" :::
2-sebutkan warna kegemaran anda?
:::aku suka warna biru muda, ungu lembut, pink sedap mata memandang ~ tapi aku ada banyak baju warna hitam putih...i dunno y..hehe :::
3-apakah perasaan anda apabila jenguk blog saye..A-saket mate  B-lawa giler C-bolela as first timer.
:::perasaan??..hmmm, should i answer based on ABC?? B x berape nak B...LAWA! x giler... but, i'm happy to view your blog :) :::
4-sebutkan satu perkara yang paling anda tidak suke tentang manusia?
:::selfish!! sangat2 xsuka dengan perangai manusia yang pentingkan diri sendiri...:::
5-adakah anda peminat Glee macam saye,epul eary...
::: GLEE??WHAT'S THAT?? hahaha, gurau...tahu glee, dgr jep lagu2 dy...tapi x seteruk kamu yew EPUL..:::
6-katakan anda berada dalam satu bilik yang tiada tempat untuk escape..bersama rakan anda dan seorang pembunoh...anda di beri pilihan...anda ada satu minit untok fikir...untuk teros hidup...yang mane satu patot survive?anda atau rakan anda?
:::friends is everything...i will sacrifice myself...but, y not kite pakat ngn kawan kite tu untuk bunuh je pembunuh tu... 2 lawan 1... InsyaAllah kite menang :) :::
7-perasaan anda apabila rakan anda mengutok anda d wall FB anda sendiri?
::: kawan mengutuk?? hmm, mesti dia bergurau je...aku xkan ambik serious benda camni... kite kutuk dia balik!! :p :::
8-anda pengsan sehari sebelom exam..apa perasaan anda dan inisiatif untuk exam tersebut?
:::perasaan?? erm, terasa macam nak pergi jumpa jep Dato' Prof Ir. Dr Sahol Hamid Abu Bakar tu ...suh dy tunda exm 1 hari...or mungkin lau aku waras time tu, aku akan pergi je dewan exam tu and jawab apa yang aku tau...**oke, dats y org kata jgn belajar last minutes :P :::
9-adakah anda mengenali saye?
terangkan tentang saya jika ya...jika tak...terangkan jugak...*ok..kalo x xyah k..:p
::: kenal, but i think i dont have to explain it...you know yourself rite >.< :::
10-mimpi yang anda tak boleh lupe?
:::mimpi itu sangat sweet...aku takkan cerita kat sini :) :::
11-perasaan anda menjawab soalan-soalan mengarut saye?
:::menarik...hilang bosan seketika...otak pun dah kembali berfungsi... :) aku jumpa benda positif dalam benda alah ni :p :::

______BAPAK AR PANJANG ENTRY NI !!!!!!!______

now...i have to give 11 question
  1. suka aku x?? haaa...baik korang jujur! :p
  2. korang dah janji ngn best friend korang nak hang out esk...then tetibe,orang yg korang minat selama ni, msj korang and ajak lepak esk..same time.. korang akan??
  3. sokong 1 malysia x?? sebab??
  4. umo bape korang first time jatuh cinta or have a crush on some1?? y suka that person??
  5. apa benda paling bangang yang pernah korang buat sepanjang hidup korang?
  6. perasaan bila ada kawan yang tak reti nak senyum?
  7. if someone suka gila2 kat korang, and korang pun actually suka gila kat dia tu...then, dia tnye...sudi x jadi bf/gf si dia... korang nak jawab ap??
  8. bangun pagi, korang baca doa tidur x?? tak baik tipu :p
  9. ciri2 lelaki/perempuan yang korang sgt2 suka...
  10. 10 thn akan datang...apa dalam pikiran korang?? ce cite...
  11. facebook ke twitter menjadi pilihan hati korang..?? y??
________________

aku paling tak suka part kena buat soalan ni...otak aku letih!
 sekarang masa yang aku tunggu2...

kepada sesape yang terpilih...korang jangan marah k.. and korang patut bangga sebab aku ingat korang...
why aku pilih korang?? mesti lah sebab korang dekat di hati aku :)

oke! done keje aku...aku happy dapat tulis banyak camni :D sesape yang TERtag tu...harap tak marah k..kos aku pun terkena... enjoy je.. aku tau korang yang kena tag ni ada yang busy ngan exam kan...x kisah lah later or sooner...aku nak korang buat jugak.. xbuat , xmo kawan ! gurau je... k bye! 

notakechik : akak!! dats y adk nak akak ad blog!! mau tag dong!!!! >.<



8 comments:

epul eary said...

soklan no 6 sebijik nga pemikiran epul..wahhahhahha..terbaekkk!!

chomot yang chomel said...

hahaha..yew ke?? asal x tnye?? lau x blh faz jwb..haihh... :p btw,faz nak epul jwb soalan2 faz...x adil ar..faz dah jwb yg epul, tp epul x jwb yg faz...*xkisah psl peraturan terakhir! x kire, kena jwb jgk :p

eiyzniey said...

eheemmm3...manyak nyaaa soalan..haiyayayaaa...
btw..nice entry!hehe

elisamirah said...

tungguuuuu saya punya ;)

Cik Kasih said...

ala leen..cik dh kena tag sudaa la..sorry ye..xkan cik nk buat 2 kali kot kan?hik3..
game len kali cik buat yg leen plak ye..

chomot yang chomel said...

izni : baru skit tu...nsb baik x 111jew...*asl lah yang buat bnda ni suka no 11?? kan best lau dy suka 5 ke...3 pom oke :P

mira : orait... :) hahhahaa

cik teddy : xkire, kena jugak!! hahahaha...oke, xyah jwb...sbgai ganti, buat 1 cerpen best untuk lee :p lallalala~

Cik Kasih said...

leen,cik buat jugak untuk leen..bacelah..hihi

chomot yang chomel said...

oyeah~~sure leen baca! :)